2008. február 28., csütörtök

Betegfelvétel 2008

Megjelenés reggel 8-kor, műtét előtti napon.
1. stáció: ambulancia, aznapi ambuláns doki megvizsgál, továbbküld az osztályos felvételes szobába, folyosó végén jobbra 2. ajtó
2. stáció: osztályos felvételes ajtó, nővérke kijön, kérdezi a sorrendet, anyuka gyermekével kérdezi, nem lehetne-e soron kívül, mert megy a buszuk, nővérke problémázik, de ránk bízza a döntést, mind a hatan beleegyezünk. Másik nővérke is megérkezik, ismét egyeztetik a sorrendet, behívják kisgyerekest, majd természetesen fordított sorrendben kezdik el behívni az embereket. Így lesznek elsőkből az utolsók és utolsókból az elsők! 6 embernél még nem nagy ügy.
Benn kiderül, h. ambulancián még nem vittek minket gépre, de két telefon és megoldódik. Adatok felvétele, lakcím, telefon, közvetlen hozzátartozó telefonszáma, stb. Paksaméta kézbe, jobbra második ajtó.
3. stáció: itt lázmérés, amíg kúszik a higany, lázlap kitöltése, különböző papírok aláírása, majd lázmérő leolvasása. Újabb papírokkal bővülő paksaméta. Új cél: labor.
4. stáció: labor, a várakozás alatt megállapítjuk, h. szinte 100%-osan biztos, h. egy kis poharat fog kapni. És nem is csalódunk. Vizeletminta leadását követően újabb cél: nővérszobával szemközti 2. ajtó.
5. stáció: vérnyomásmérés a folyosón, majd 3 papír, tájékoztatás, beleegyező nyilatkozat, létező összes lehetséges szövődmény felsorolásával, minden lap alján aláírandó. Másik lapon újabb szükséges, még hiányzó adatok felvétele. Paksaméta 2,5 centissé dagadt. Várakozás.
6. stáció: Az osztály 3 rezidens orvosa végzi a betegek kikérdezését egyetlen teremben. Nesze neked diszkréció és betegjogok. Anamnézis, újabb vizsgálat, ugyanaz, mint reggel 8-kor az ambulancián, hátha azóta változott..... De nem. Búcsúzás, holnap várjuk reggel fél 8-ra.
Az egészet sikerült röpke 2 és 3/4 óra alatt lezavarni, 5 szoba és kb. 10 dolgozó igényevételével.

Az már csak hab a tortán, h. másnap a 11.45-re kiírt műtét kicsit csúszott 14 órára, de legalább a reggel 8-kor beadott nyugtatótól tudott aludni 2 órát, h. a műtét időpontjára fitt legyen és kipihent, bár nyugodtnak nem igazán nevezhető.

Nincsenek megjegyzések: