2008. január 4., péntek

Madáretető


Na, azt hiszem, ennyi volt a madáretetés projekt idénre.

Vettem Baumaxban hiper-szuper 6 kiállásos német madáretetőt, mert a szemetelésbiztos pillepalackos verziót nem voltak képesek megfejteni a cinkék sem.

Hát cinkék helyett egy raj tengelic szállta meg a terepet 3 napra, szerintem inni is csak váltásban mentek el, nehogy más is hozzájusson az étkezdéhez.

Iszonyatos patáliát csaptak egymás közt és még a szende külsejű, de valójában felettébb erőszakos természetű kékcinke sem fért hozzá a szotyijához.

Ráadásul teleszemetelték az alattam lakók ablakpárkányait is, úgyhogy most mehetek le elnézést kérni.

Mára viszont eltűntek, úgy látszik feltankolták a túléléshez szükséges zsírtartalékaikat és elmentek végre városnézni.

Átmenetileg kosztolt pár erdei pinty és zöldike is, de aztán ők is leléptek.

Helyettük megjelent 3 feketerigó és bevégezték, amit a stiglicek elkezdtek, ők ugyanis úgy esznek, h. előtte minden számukra érdektelen dolgot kicsapnak oldalra (hullott már így vizes moha a nyakamba egy az ereszcsatornában giliszták után kajtató rigó révén).

Gyorsan kinyitottam az ablakot és felporszívóztam minden kiszórt szemetet, mielőtt beterítik vele az egész környéket.

Erre megjelent egy feltüzelt, szenvedélyes galambpár és majdnem lejátszották az etető alá kirögzített alutálcát is, ami legalább részben felfogta az apróságok eddigi szemetelését.

Ha ez így megy tovább, kénytelen leszek beszüntetni a tápellátást, mielőtt kiutálnak a lakótársak a házból. :(

Vagy elmegyek és megveszem ugyanott a mogyoróval töltött rácsos hengert, amit tényleg csak a cinkék tudnak megenni! Lehet, h. eleve ezt kellett volna tennem?

Nincsenek megjegyzések: